CV & CITAT

Författare och stipendiat:
Utgiven författare med boken: Hej, det är jobbigt samt Trygga klassrum som skrivits på uppdrag av Västerbottensteaterns ungdomsverksamhet – Unghästen. Beviljats stipendier från Sveriges författarfond, Författarnas kopieringsfond, Läromedelsförfattarna, Skandias stiftelse Idéer för livet, Längmanska kulturfonden, Gertrude och Ivar Philipsons Stiftelse samt Svensk-danska kulturfonden.

Uppdragsgivare som frilansjournalist:
Västerbottensteatern, Riksförbundet Attention – för personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, anhöriga och yrkesverksamma. Funktion i fokus, Myndigheten för tillgängliga medier, Volontärbyrån, Modern Psykologi, Nordiska ministerrådet, Nordens Välfärdscenter, Nordiska barn- och ungdomskommittén, Special Nest – Neuropsykiatri i fokus, Tidningen Alkohol & Narkotika, Reumatikervärlden, Omtanke – tidningen för vård och omsorg, Svenska Kyrkan, MUCF – myndigheten för ungdoms och civilsamhällesfrågor, Frösunda Omsorg, Werlabs, Tidningen Äldreomsorg, Senioren, Yogaworld m.fl.

Sagt om mitt arbete:

Cecilia Backentorn, AttentionJag blir inte klok på hur du gör det – en klockren artikel med extra allt. Ändå tajt och innehållsrik utan kompromisser med kärnbudskapet. Du är amazing! Jag kommer självklart att rekommendera dig för kommande uppdrag. Stort tack för fint samarbete och för ett viktigt och proffsigt bidrag!”

Respons från intervjuperson, forskare: Oj – har inte känt mig så sedd, berörd och förstådd på länge! Jag hade själv aldrig kunnat leverera en sådan tydlighet om vad jag själv vet och vill framföra.

Projektledare Louise Hertzberg: Caroline Jonsson är det perfekta valet för en arbetsgivare som behöver en utomordentligt kompetent journalist, kommunikatör och projektledare. Hon är kreativ, effektiv och noggrann. Caroline är oerhört självständig, okomplicerad och flexibel samt en person som alltid bidrar med god stämning. Hon är en väldigt social, lyhörd och trivsam kollega.”

Kommunikationschef Helena Lagercrantz: Caroline har varit mycket uppskattad för sin noggrannhet och sitt trevliga sätt. Hon har skött sina uppdrag exemplariskt och visat stor professionalism. Hennes intelligens och kommunikativa kompetenser i kombination med erfarenhet gör att vi kan ge Caroline våra allra bästa referenser.”

Chefredaktör tidskriften Alkohol & Narkotika, Staffan Hasselgren: ”Caroline Jonsson är en kreativ och idérik skribent. Hon har en utmärkt språkkänsla och är väldigt lätt att samarbeta med.”

Utbildning:
Journalistutbildning vid Nordiska folkhögskolan, fackboksutbildning vid Jakobsbergs folkhögskola, redaktörsutbildning från Poppius journalistskola, webbredaktörsutbildning i EpiServer, kandidatexamen i Socialantropologi och undersköterskeutbildning samt mänskliga rättighetsstudier – Universidad Arcis, Santiago de Chile.

Certiferad Write Your Self-vägledare – leder skrivargrupper för deltagare som vill skriva om sitt liv. Metoden syftar till att ge röst, val och egenmakt till den som skriver.

Mina huvudområden är sociala frågor, neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, psykisk hälsa och civila samhället. Har genom åren samarbetat mycket med arvsfondsrelaterade projekt.

Tidigare arbetslivserfarenhet
Kommunikationsrådgivare/projektledare/webbredaktör på Nordens Välfärdscenter samt Nordiska ministerrådets informationskontor. Jag har arbetat med frågor om alkohol och droger, arbetsinkludering, funktionshinder, välfärdsteknologi och välfärdspolitik. Mina arbetsuppgifter har i olika former syftat till att förmedla forskningsresultat i lättillgängligt format. Jag har arrangerat och dokumenterat seminarier runt om i de nordiska länderna.

Redaktör för medlemstidning och volontärsamordning inom den ideella organisationen för interkulturella utbyten: AFS Interkulturell Utbildning. Har ansvarat för sammanställning, korrektur, textproduktion och tryckerikontakter. Jag har vidare författat en handbok för volontärer samt dokumenterat ideella verksamheter.

Som projektledare för Nordjobb/Föreningen Nordens Ungdomsförbund marknadsförde jag hela projektet till arbetsgivare och arbetssökande. Jag kontaktade hundratals arbetsgivare med förfrågan om att anlita en sommarjobbare från ett annat nordiskt land, vilket ledde till rekordmånga tillsatta tjänster under den sommaren.

Innan jag började arbeta med journalistik och kommunikation arbetade jag några år som undersköterska på hiv-teamet i Göteborg. Jag har även erfarenhet inom äldreomsorg och psykiatri.

Textförmedlingen Sthlm drivs av mig, frilansjournalist Caroline Jonsson.