Trygga klassrum – Kreativa metoder för goda samtal: De flesta pedagoger upplever dagar när det stormar i klassrummet. När klassens makthierarkier styr och tvivlet på det egna ledarskapet skaver. När relationer till elever ständigt behöver lagas för att skapa utrymme för lärande. Trygga klassrum är en bok för dig som är pedagog i årskurs 4 – 9 eller på andra sätt möter grupper av barn och unga i skolan. Här får du ta del av värderingsövningar, lekar och andra kreativa metoder som Unghästen Västerbottensteaterns ungdomsverksamhet under 20 år använt för att skapa samtal med elever i svåra och känsliga frågor och som du kan använda i din egen skola. I boken får du också läsa historien bakom Unghästens prisbelönta pedagogik och möta grundarna Malin Lundqvist och Petra Åström, dramapedagogen Katrin Byréus och många fler som ger sina tankar om pedagogens roll som relationsfrämjare och samtalsledare. Det handlar om konsten att våga lyssna och skapa trygga klassrum även när det verkar omöjligt.

Utgiven 2020, Visto förlag. Skriven på uppdrag av Västerbottensteaterns ungdomsverksamhet.
Beställ och läs mer om Trygga klassrum

Hej, det är jobbigt samlar berättelser om att må dåligt och om att må bättre. Boken visar vägen till stödorganisationer som erbjuder chatt- och telefonstöd anonymt och gratis. Boken berättar även om professionell hjälp och besvarar frågor om skolkuratorn, BUP och vårdcentralen.

Medverkande: Jourhavande kompis – Röda Korsets Ungdomsförbund, Tjejzonen, Föreningen Tilia, Under Kevlaret, Mind – För psykisk hälsa, Föreningen Storasyster, Frisk & Fri, Unga i AA, Killfrågor, Maskrosbarn, RFSL Ungdom, Rädda Barnen, Bris, UMO, Headspace i Danmark, forskare Lidija Kolouh Söderlund m.fl.

Utgiven 2018, Dynamo – Möjligheternas förlag. Beställ hos Bokus bokhandel